De woning

In onze woonboerderij bieden we huisvesting aan negen bewoners. Wanneer het nodig is, is er vanuit de privé woning direct toegang tot het woongedeelte van de bewoners. Op deze manier wordt de 24-uurs bereikbaarheid gewaarborgd. Beneden gaat het om 5 kamers met een grootte van ca. 24 m2. Deze kamers zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een eigen sanitaire ruimte. Verder is er op de begane grond een huiskamer, een keuken en een bijkeuken.

Boven zijn 4 kamers van ongeveer 21m2 groot, zij hebben schuine wanden en een royaal dakraam. Deze kamers beschikken sinds 2020 ook over een eigen sanitaire ruimte. Verder is er een bescheiden gemeenschappelijke ruimte met een eenvoudige keuken, een douche, een gastentoilet, een waskamer en een logeer- of slaapdienstkamer.

 

De vormgeving van het woonaanbod

We gaan ervan uit dat je kamer de plek is waar je jezelf vermaakt met je t.v. of computer, een boek of een andere hobby. Elke kamer heeft een telefoon- en internetaansluiting, t.v. kun je regelen met een digitenne. Ook ontvang je je bezoek op je eigen kamer.

Voor het wonen betaal je van je inkomen een vast bedrag aan huur (aangevuld met kostgeld) en ga je met ons als huiseigenaren een huurovereenkomst aan.

 

 

 

Ontmoetingsmomenten binnen de woonvorm

Als je ervoor kiest om bij ons te wonen, zal er in meerdere of mindere mate behoefte zijn aan momenten van gezamenlijkheid. Jouw vragen zullen bepalend zijn bij de vorm die jij hier zelf aan geeft. Je kunt ervoor kiezen om veel met je groepsgenoten op te trekken, om samen met hen te eten en koffie te drinken. Je kunt ook kiezen voor een meer zelfstandige vorm van wonen, waarbij je bijv. ook je eigen potje kookt. Allerlei vormen zijn denkbaar. Tijdens de ontmoetingsmomenten zul je ervaren dat we aan tafel gezamenlijk bidden , lezen en danken. Ook aan andere dingen merk je als het goed is, dat we respectvol omgaan met ieders waarden en normen. We verwachten van elkaar dat we de verschillen die er zijn, bijv. rond de zondagse kerkgang en ieders vrije tijdsbesteding, accepteren.

 

Dagbesteding

Het uitgangspunt is dat je meerdere dagdelen per week buitenshuis een vorm van dagbesteding hebt. Daarnaast heb je tijd nodig voor je huishoudelijke taken zoals het onderhoud van je kamer, je was, je corveetaken en incidenteel wat helpen bij de maaltijdbereiding.